mandag 28. februar 2011

Konsentrasjon

Strikking krever ein liten bit konsentrasjon til tider, som til dømes når ein tenkjer at ein skal strikke hue i flettestrikk. Det går radigt unna, det er berre "gidden" det går på.

De kan og såvitt skimte min favoritt-kjole som til alt overmål og er heimestrikket (Ikkje av meg, men dog: heimestrikket!) :O)

Hei fanagenser-2001

Det er mangen poser her i huset. Garnposer, ferdigstrikketposer, ferdigmedlaustråderposer og halvferdigeposer. Forrige veke  tok eg fram ein sånn nestenferdigpose. Oppi låg bolen og ein arm til ein fanagenser som eg startet på i 2001. Eg strikket det meste på ei nattevakt, og på to eller tre dager var både bolen og eine armen ferdig. Bolen blei fin, armen blei rar, derfor strikket eg aldri den andre ferdig. Så, 10 år etter fann eg ut at eg skulle gjere den ferdig, det er jo for fint til å berre ligge der!

Ikkje kunne eg huske kva pinner eg strikket på, og ikkje visst eg kva strikkefasthet eg hadde no i forhold til for 10 år sida (Tru meg, den har forandret seg), men eg startet med friskt mot, og etter å ha tvangstikket litt vart eg ferdig. Eg syns jo kvitfargen på den nye armen var litt ulik den eg hadde på resten av antekket, men eg brukte jo garnet som låg i posen, så etter litt vask har eg funnet ut at det er NESTE likt. Godt nok.

Her er resultatet:




Neste utfordring er å få den montert. Då trenger eg symaskin og hjelp fra min strikkementor.

Fortsettelse følger!

onsdag 23. februar 2011

"Dugnad"

For flinke handymen vanker det premie i posten!
"Seiler-hue" strikket i freestyle orange og mørkeblå. Mønster er hentet fra Arne og Carlos sitt hue-hefte fra dalegarn.

fredag 18. februar 2011

Mislykkede votter..

Eg gløymde jo å ta bilete av fjorårets julepresanger. Her kjem eit bilete av den eine. Selbuvotter som eg virkelig hadde gledet meg til å strikke... Men når første vott var ferdig så ser eg dette...
Alt for store.. Det var ingen vei tilbake, eg gidder ikkje å rekke opp, så eg strikket like godt den andre ferdig. Mønsteret var fint da! PS: Den raude tråden de ser nederst er fra krigen.

Strikketreff

Ingenting er så kjekt som  å strikke i selskap med andre. Igår var eg så heldig å ha ein strikkedate med Magaggi (Dette er den fantasifulle kusina mi som forsyner meg med maskemarkører). Magaggi=marianne-drops, pinner på str 25mm og tjukt garn.   
 Ho ønsker seg "marianne-genser", genser med kvite og raude striper strikket på tvers der ein bytter ut "marianne" med "Magaggi". Me får no nett sjå på det...




torsdag 10. februar 2011

Maskemarkør

Kusina mi tipset meg om ein hendig liten sak kalla "maskemarkør". Istedenfor å markere punkter på strikketøyet med tråder, så trer ein heller inn ein maskemarkør på strikket, Praktisk og dekorativt!


onsdag 9. februar 2011

2/4

Der var verdens enkleste teppe (nr 3 i rekken) ferdig.
 Eg satte ny rekord, og strikket den ¨på ei veke (litt skryt er vel lov?)!

lørdag 5. februar 2011

1 av 4 ferdig.

Strikketbabydress frå nøstebarn skulle vise seg å være både enkel og kjap å strikke, til tross for mangen cm med glattstrikk att og fram. Nu mangler den berre knapper, så skulle den være klar for å bli fyllt ut av eit levande vesen!

onsdag 2. februar 2011

Kjære nøstebarn

Eg ønsker meg at de skal selge ferdig-oppnøstet garn.

Idag har eg fått hjelp av min gode venn dataen :O)