søndag 25. mai 2014

Eg vil ha eit resteteppe

Heilt iorden det!

Har lenge hatt ein draum å strikke resteteppe frå nøstegarnsulla. Har så mangen farger, i forskjellige størrelser som eg aldri har fått bruke opp. Å strikke tilfeldige striper er ikkje så lett for ein vil jo unngå å feste tråder, og ein vil unngå å få rette på vrangen, eller omvent. Eg prøvde først å strikke inn overgangene i fargene med å strikke to tråder samtidig når eg skulle skifte farge, slik at eg slapp å feste tråder, men fant raskt ut at det IKKJE vart lekkert. Så eg måtte rett og slett kutte tråden for kvar farge eg var ferdig med.

Heldigvis var det ikkje så ille å feste trådene når eg skulle hekle kant rundt, og etter  7 veker i bruk er teppet enda flott!

Berre sjå her :

WOOOOW

SHIIIT

WOOOOW!!
Åja, dette kaller vi lekkert! Jamaicateppet var stor suksess, og haustar visst masser av skryt!



mandag 19. mai 2014

Bestemorsruter og eit lekkert vognteppe

I ånden over å gjere ting ferdig har eg klart å ta fram heklenåla.

Siden rad 3 og 4 går så fort, trur eg alltid at det å strikke store ting med bestemorsteknikk er kjempelett, men kvar gong eg trur at noko er kjempelett, så viser det seg at det tok litt tid likevel. Trur ikkje det finnes noko som heitter "ferdig i ein fei" i strikke og hekleverda.

Siden det og er lettare å byrje på nye ting, sat eg med 4 ruter som eg ikkje heilt visste kva eg skulle bruke til.

Som desse fire.

No oppdaga eg at eg ikkje har lagra bilde av pute, som kom frå desse fire rutene, på pcen, og siden eg har klart å rote vekk laderen til ipadn så får eg ikkje vist fram skrytebilde. Dette var irriterende.


Over til neste prosjekt.

Siden det er kjekkere å byrje på nye ting, så fant eg ut det var mykje lurare å lage eit vognteppe. Då ville eg ha større ruter enn eg har på oldemorsteppet mitt, og etter 5 ekstrarunder etter at eg egentlig var ferdig, blei teppet slik:

 oi oi oi for eit fint teppe! Ja, dette var lekkert dere! Siden eg synst heklatepper er stive og ekle, men veldig lekre, tok eg meg rett og slett ikkje bryet med å gjere det så stort, siden eg syntes det gjer seg best OPPÅ vogna der ALLE kan sjå det !