onsdag 5. mars 2014

Strikk på nytt

Jula 2012 fekk eg boka "strikk på nytt" skrevet av Anne-Kristi Espenes. Kort oppsumert så er det gamle mønster, med ny vri, noko tittelen på boka nok allereie har avslørt. Kvar gang eg strikker gensere og kofter som etter på må klippast i, så tenkjer eg: Aldri meir. Når eg seier aldri meir, så meiner eg det sjelden. Sjølv om eg aldri meir skulle sove på sovesal, så har eg sovet på sovesal. Sjølv om eg aldri meir skulle drikke meg for full, så drikker eg meg for full og sjølv om eg aldri meir skal strikke klær som må klippast opp, ja så gjer eg nettopp det.

Når eg skulle velge mønster denne gangen så valgte eg the easy way, rundfelling. Genseren heitter  "Genser og lue i spreke farger". Turkis og lilla, ikkje mine favorittfarger, eg synest jo at dei originale fargane var mykje kulare, skikkelig retro med raudt og blått. For min del vart det knall blå, orange og kvitt. Starta optimistisk på armen rundt juletider, så vart eg lei. No for nokre veker sida hadde eg ikkje så mangen strikkeprosjekter att, så det var med nyvunnen optmisme at eg gjenopptok arbeidet på genseren. Eg skulle kun strikke på genseren, men det eg oppdaga var at det var keisamt å strikke kun på genser, så eg vart mykje meir effektiv når eg strikka på litt restevotter samtidig. Note to self, det skal eg fortsetje med. På tirsdag var eg ferdig, om ein ser vekk fra den eine tråden eg har gløymd å feste vel og merke. Spent? Her er den!
Ta da!
In progress
Den vart sjølvsagt litt for lang og litt for brei, men den fungerer jo fint som tunika og . 

Slenger og med eit bilete av vottane som gjorde at eg vart meir effektiv med genesen. Dei er strikka med restane etter åklevottane og setesdalsokkane, og det er snakk om garnet som aldri tar slutt. No har eg tvunget eit menneske til å ta imot dei siste garnrestane, slik at eg slepp å sjå meir på dei.
Desse kan du forresten kjøpe på eplabutikken min, link øverst til høgre. 


Då lurer du kanskje på kvifor eg hadde ein lang monolog om at eg aldri meir skulle klippe i strikketing? Jo det er fordi eg skal gjere ting ferdig. I 2012, eller var det 2011, byrja eg på cortinagenser. Eg var ferdig med 1 1/2 arm, samt bolen, men siden eg gjorde generaltabben med å strikke med forskjellig pinnar, vart, narturleg nok, bolen mykje større enn ermene. Eg treng nok ikkje å sei at det drepte all motivasjon eg hadde for å gjere ferdig plagget. No har eg derimot vore flink, eg har rekket opp bolen, og starta å strikke på den att. Ermene er og no ferdig, men eg har ein stygg mistanke om at eg er nødt til å strikke mønsterdelen ein gang til på begge ermer, då eg ser dei er litt stram. Håper litt damping fikser den biffen. 2 kommentarer:

 1. Synes genseren din ble fin, men øynene mine falt først på vottene. Kjempefine!

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det Ingunn! No held eg på med eit anna votteprosjekt som eg trur blir enda finare ! Må berre gjere cortina-genseren ferdig først :) Kanskje :) God helg til deg og!

   Slett