tirsdag 15. april 2014

Cortina hey hey

Om eg har tolka bloggen min rett, så starta eg på cortinagenseren ca januar 2012. Rask oppsummering: Strikka ein og ein halv arm, strikka heile bolen på feil pinnestørrelse, når eg var ferdig såg eg at bolen var alt for stor i forhold til ermene. Blei sur. La vekk prosjektet.

For nokre månader sidan tok eg fram att prosjektet. Rakk opp bolen. Strikka ferdig arm nr 2. Strikka ferdig bolen. Sydde i saumar og kluppa opp armhol. Sydde i armane og strikka halskant. No er eg ferdig.
Når eg byrja på denne genseren budde eg på ein liten hybel, der eg kjederøykte inne. Når eg då stengte inne genseren i ein plastikkpose så treng eg kanskje ikkje sei korleis den lukta når eg tok den ut att....  Så litt vask måtte til!No luktar den heilt ok! Vinteren er over her på vestlandet, så satser på å ta den i bruk til neste sesong!

Utenom genser er det tradisjon tru småstrikk på menyen. Madam møllers babysokker frå nøstebarn har vore på kalenderen, det har og ei hjelmhue, som vart mykje finare i nøstebarnull enn rosa babyull. Sikkert fordi eg ikkje er så glad i rosa babyull.


Eg har kosta støv av "myk start" boka mi, det var der eg fann hjelmhuemønsteret. Har tidlegare prøvd meg på hjelmhue frå nøstebarn, men det vart litt for avansert for meg. I myk start fann eg og nokre lettstrikka vottar, men vart ikkje heilt nøgd, dei vart kanskje litt liten ?

No er det babyteppe og selbuvottar på pinnane. Sidan det er påske, blir det kvite og orange votter. Cult. Skikkelig cult. 3 kommentarer:

 1. her var mye fint, Ha en god påske, hilsen Beth

  SvarSlett
 2. Jeg har levd ei stund og husker Cortina-genseren godt. Artig å se den igjen. Koselig småstrikk!

  Fortsatt god påske!

  Klem

  SvarSlett
 3. Kjempefin genser! Regner med det føles deilig å endelig ha fått den ferdigstilt - det er jo så kjedelig når man må begynne å rekke opp... Har et slikt prosjekt liggende jeg også;-) Det er mye fint i Myk Start-boka synes jeg, strikker mye derfra:-) Elsker å bla i den også, drømme om alt det fine man kan lage:-) Videre god påske!

  SvarSlett