torsdag 15. desember 2011

46 down 210 to go!

Eg finn stadig nye metodar for å motivere meg sjølv til å hekle og strikke. Idag fann eg ein ny taktikk for å bli ferdig med lappeteppet mitt:

  • Finne ut kor mange lappar eg skal ha: 256
  • Finne ut kor mangen fargar eg har å velge mellom: 10
  • Finne ut kor mangen lappar eg har att å hekle: 216
  • Finne ut kor mangen "førsteomgongar" eg må ha i kvar farge: 21,6
Så då var det jo berre  å hekle! Eg tenkte at om eg gjorde ferdig ALLE førsteomgonane så kom eg til å hekle meir systematisk. Eg starta med den sjøgrønne fargen, og har gjort ferdig 6 førsteomgongar. Etter å ha festa trådane vart eg litt lei. Igjen.


Førsteomgongar i sjøgrønt.

Ein annan motivasjon er jo som kjend enkel og raskt strikk. No har eg lagt min elsk på mobilsokkar. Første mobilsokk laga eg igår, og resultatet vart no så som så. Så strikka eg ein marius-inspirert mobilsokk som vart litt betre. Hadde tenkt å lage ein til idag, men eg kjende latskapen kom over meg, så eg tok rett og slett å strikka ein einsfarga ein. Med ein kul knapp vart den bra!

2 kommentarer:

  1. Teppet ditt kommer til å bli kjempefint, men dette må jo ta tid. Kos deg med andre prosjekter innimellom, da blir det mer motiverende å ta en rufs på teppet. Jeg brukte den metoden da jeg hekla duk på langbordet og kom i mål etter et par år. Lykke til!

    SvarSlett
  2. Sånne tepper er superfine og hos Pickles.no finnes et lite "byttetråd" triks som gjør at du slipper å feste en million tråder. Sjekk her http://www.pickles.no/great-granny-verandapledd/

    SvarSlett